GRINEBITER.COM Aksjebrev Informasjon      OLD STOCKS      OTHER COLLECTIONS      CONTACT     
Kristiansands Handels og Industribank

Denne banken som var i drift kun et par år og er muligens den bank i Norge som har hatt kortest levetid. Banken ble stiftet den 29.august 1917 i Kristiansand med en aksjekapital på 1,5 mill kroner.

Banken holdt til i Toldbodgt. 6. i Kristiansand. Bankens sjef het Anders Beer. på folkemunne het banken bare "Doggerbank". I direksjonen satt forøvrig kjente forretningsmenn fra byen, med brukseier og tannlege Konrad Reicborn-Kjennerud og Brukseier Guttorm A. Vennesland. Banken klarte å oppnå et overskudd på kr 125.491 kroner i 1917. Banken ble likvidert allerede den 6.november 1919.

Årsaken til kollapsen skyldes bankens eksponering i rederiene "Randø" ," Sandø" og Tvedestrands Rederi A/S som alle fikk problemer i 1919, samt spekulasjon i nikkel ved Kristiansands Nikkelraffineringsverk A/S.

Til tross for bankens korte levetid ble dette aktuelle akjsebrevet transportert to ganger og senest i oktober 1919, bare 13 dager før banken ble likvidert. Den endelige dividende ble på skarve 3,13 % til kreditorene.

Mere aksjebrev informasjon
  CONTACT      Copyright 1940-2010 Grinebiter.com